|Linker|Billed Galleri|Blogg|Tid|Oppslagstavlen|

Logoen til Hobbiten.net

|Broch|Opplæring|Om Hobbiten|Privat|Hjem|

Bøker, litteratur og annet rundt dette...

På denne siden passer det jo bra å sitere USAs president George W. Bush, som nok ikke er noen utpreget litterær person, men han har uttalt at "en av de fine tingene med bøker er at de iblant har noen fantastiske bilder". Nå er de bøkene som nevnes her ikke akkurat i hans gate, men men...

Linken til de offisielle Lord of The Rings nettsidene er jo en selvfølge på denne siden. I tillegg lurer du sikkert på (selvfølgelig...) når Hobbiten blir film. Tja det er nå mer usikkert pga rettighetene til Hobbiten som denne artikkelen forteller noe om. I mellomtiden kan du bruke tiden til å finne ut hva hobbit- og alvenavnet ditt er. Denne linken til Hobbit navnegeneratoren er jo selvsagt på en side som denne.

Når det gjelder andre nettsteder for J. R. R. Tolkien finnes det et utall, men noen står jo i en særstilling: www.tolkien.net som også er på norsk, må jo bare besøkes. Under Linken på denne siden finner du jo det meste... Men, om du lurer på navn i Tolkiens verden, kan du jo søke på The Encyclopedia of Arda. Hvis du lurer på hvem du er i Ringenes Herre, kan du jo ta testen her.

Ingen slik web-site uten at det er med noen Harry Potter linker. Her er den offisielle til J.K. Rowling. Harry Potters norske side er jo også et must. Litt stoff om norske Potter-skriverier finnes hos Knut-Anders Løken. Mugglenet.com er også en god side. (Du vet vel hva en muggle er? - eller kanskje du er en gomp? Det kan jo være greit å sjekke hvem du er i Harry Potter, bare sånn i tilfelle...) Dagbladet har en egen Harry Potter-seksjon, og VG har selvsagt sin Harry Potter-seksjon. Det norske forlaget Damm som utgir Harry Potter har også sine sider. En av de store tabbene for norske forleggere, må jo være at de store forlagene sa nei til å utgi Harry Potter, og derfor ble det et lite forlag, Ex Libirs, som senere ble kjøpt opp av Damm som gir ut Harry Potter i Norge. I likhet med Astrid Lindgren ble også J.K. Rowlins avvist av mange forlag, og det er det nok endel som angrer på i dag.

Ellers er det jo noen som mener Harry Potter er forferdelig og farlig litteratur (!!! - helt sant...) Til det er det vel bare å sitere Herbjørn Sørebø fra en artikkel i Dag og Tid: "Barn kan ta seg til verre ting enn å lese Potter-bøker på fleire hundre sider."

Når vi har Harry Potter på engelsk og Harry Potter på norsk, da er denne siden med en Harry Potter-ordboken god å ha, vel og merke for de av dere som ikke er helt med... Den har også en del linker. Men, hvis du skal ha oversatt noe fra engelsk til norsk eller omvendt, da kan det bare være et valg: "BIFROST var det norrøne navnet på regnbuen mellom himmel og jord. Et fargerikt navn på et firma som slår bro mellom fremmede verdener og norsk dagligliv?" Dette må da være et soleklart førstevalg - har du muligheten, velger du selvsagt kongen over alle oversettere... og da skjønner du sikkert hvem som står bak dette firmaet... Dette er selvsagt firmaet til Torstein Bugge Høverstad. Trenger jeg si noe mer?

Tidligere trodde jeg at "du finner nok ikke Harry Potter her ennå, men mye annet på" Antikvariat.net. Her er det bøker fra 86 antikvariater i Norden. Det var da helt feil...

 

I denne sjangeren kommer du heller ikke utenom Robert Jordan og hans serie "Tidshjulet". Her er en side der du finner en del om denne serien, men også om Ringenes Herre. Andre sider finner du her på en hjemmeside - Angelfire og i en lenke fra Bergen Folkebibliotek finner du oversikten over bøkene i serien, sammen med omslagsbilder og nødvendige ISBN-nr for bestilling/kjøp.

Andre bøker som kan anbefales er Philip Pullmans trilogi "Den mørke materien". Nordlys", (Ny tittel 2002 "Det gylne kompasset") "Den skarpe eggen", (Ny tittel 2002 "Den skarpeste kniven" og"En kikkert av rav". Gjett hvem som er oversetter også her...

 

Til toppen.